• Best bezocht

  • De Lezersvriend op Twitter

    Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.

  • Besproken boeken

  • Advertenties

Herman Koch – Zomerhuis met zwembad

De zomer komt er weer aan, dus met Zomerhuis met zwembad zit je in ieder geval in vakantiesferen. Herman Koch beschrijft in dit boek alles wat je zelf ooit hebt meegemaakt op vakantie maar ook iets wat je  hopelijk nog nooit hebt meegemaakt. De verkrachting van een dertienjarig dochtertje op het donkere strand.

Fopdokter en fopvader
Het begint met hilarische beschrijvingen van huisartsconsulten. Deze dokter Marc blijkt overigens een fopdokter, want hij weet het verschil niet tussen een netvlies en een hoornvlies. En een fopvader ook, want hij redt liever zijn eigen hachje dan dat de verkrachter van zijn dochter gepakt wordt.

Fijne vakantie!

Koop hier dit boek.

Onschuldige Ralph moet dood
Aan het einde van een thriller moet toch de identiteit van de daders of kwelgeesten duidelijk zijn? Is dat hier ook zo?
Ik wilde eigenlijk wel weten wie de verkrachter van Julia is. Want volgens mij heeft Ralph het niet gedaan, en wil huisarts Marc hem dood hebben vanwege zijn vieze blikken op zijn vrouw en zijn dochter.

Waar gaat dit boek over?
Is dit een aanklacht tegen het Medisch Tuchtcollege in Nederland? Dat je hier wel erg makkelijk wegkomt met een fatale medische misser? Of tekent dit boek de eeuwige strijd tussen de seksen?
Of gaat dit boek over het verraad van een vader aan zijn dochter. Hij offert haar twee keer op.
Eén keer om te voorkomen dat zijn betrokkenheid ontdekt wordt bij de aanrijding met de campinghouder. In zijn drang om zo snel mogelijk weg te komen met zijn beschadigde auto, wil hij niet dat Julia medisch onderzocht wordt. Zo voorkomt hij dat doorslaggevend DNA-materiaal ter beschikking van de politie komt.
De tweede keer wanneer hij op de vlucht moet voor het Medisch Tuchtcollege. Het geknakte meisje kan misschien haar school niet eens afmaken, omdat zij  door haar vader voor de wolven van de modefotografen wordt geworpen. We hebben het over een veertienjarige scholier!! Waar is de moeder in dit hele verhaal?

Mythische hoogten?
Bereikt dit boek hiermee Mythische hoogten? Julia als een moderne Iphigenia. De dochter van van de Griek Agamemnon die haar offerde om de windgoden gunstig te stemmen zodat hij, met zijn vloot, kon afvaren naar Troje.


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: